Life shows no mercy for the weak. Cognizance about everythin has become mandatory to survive. Get a piece of everythin that life has in the offering ! i share all that i know to help others know what i know. we stay together , we survive. welcome to candor corner. know. share. survive. always with candor, Praveen Chandar

Sunday, September 9, 2007

GRE UPDATE : August 2007

..........................................................................................................................................................................
COMING SOON : GRE UPDATE - SEPTEMBER 2007 will be put up on 13th September
..........................................................................................................................................................................

Hi people,

Questions appearing in the GRE are usually from one common question pool for every two/three months or so. Here are some of the questions that appeared in the GRE during the month of AUGUST 2007. The questions have been amassed, after enquiring 60 and odd students who have written the GRE in this month, through Orkut , Yahoo Groups and other social networks on the internet. I thank all my friends and the people who have contributed to this database. I have been able to collect only Antonym and Analogy questions so far. I am still in the process of collecting words that were encountered in the Sentence Completion questions. I have tried to provide answers to most of them, except a very few for which the choices are not known. Hope this will help you score better in your attempt.

Antonyms:

1. Obsequious - Ans : Supercilious
2. Recant - Ans: Assert
3. Upbraid - Ans: Laud
4. Plenitude - Ans: Scarcity
5. Resplendent - Ans: Dull
6. Scurrilous - Ans: Decent
7. Fulmination - Ans: Praise
8. Propensity - Ans: Aversion
9. Distend - Ans: Constrict
10. Tout - Ans. Misrepresent
11. Animosity - Ans: Camaraderie
12. Scotch - Ans. Encourage
13. Enervate - Ans: Strengthen
14. Exacerbate - Ans: Better
15. Recalcitrant - Ans: Pliable
16. Exhume - Ans: Inter
17. Callow - Ans: Experienced

Update 1 :

18. Banal - Ans: Novel
19. Germinal - Ans: Primitive
20. Innocuous - Ans: Sophisticated ( The answer may sound wierd, but compared to the other options, this was the best)
21. Myopic - Ans: Visionary

ANALOGIES:

1. CONFIRMED : INVETERATE
Ans: financial : bankrupt

2. LULLABY : BARCAROLE
Ans: cradle : gondola

3. DORY : VAN
Ans: freighter : caisson

4. SAW : CARPENTER
Ans: Scissors : tailor

5. ALCHEMY : SCIENCE
Ans: nostrum : remedy

6. RELAPSE : CONVALESCENCE
Ans: recidivism : rehabilitation

7. BOUQUET : FLOWERS
Ans: woodpile : logs

8. SARTORIAL : TAILOR
Ans: terpsichorear : dancer

9. EXTROVERT : RETICENT
Ans: maverick : conformity

10. FEBRILE : ILLNESS
Ans: delusional : insanity

11. DISAPPROBATION : CONDEMN
Ans: exhortation : urge

12. GEM : TURQUOISE
Ans: flower : violet.

13. DEBATE : FORENSIC
Ans: drama : histrionic

14. NOISOME : GARBAGE
Ans: fragrant : incense

15. CONDUIT : WATER
Ans: artery : blood

16. BIZARRE : EXOTIC
Ans: commonplace : routine

17. ENTREPRENEUR : LABORER
Ans: not sure

18. SUBPOENA : WITNESS
Ans: conscript : soldier

I will keep adding questions to this database as soon as I collect them and after proper verification, and will try to provide answers for as many questions as possible.

Keep looking for updates.

Sincerely,
Praveen Chandar.

12 comments:

ruud van tarun said...

hey.. good post.. really useful

ruud van tarun said...

hey.. great find.. really useful

indrasena said...

can u get the sept list of verbal??? my xam is on 19th...

indrasena said...

hey... can u find the list for sept?? my xam is on sept 19...

Ranganathan said...

hey can u post me sept word list by 10am

Sriram said...

Thanks machan...!

Sriram said...

Thanks machan..!

don said...

heyyyyy
this very very useful plz keep posting this as soon as possible my exam is on sep-17(monday) .
plz post quants threade before monday
or mail me to mahesh.malipeddi@gmail.com
mahi_malipeddi@yahoo.co.in

don said...

heyyyyy
this very very useful plz keep posting this as soon as possible my exam is on sep-17(monday) .
plz post quants threade before monday
or mail me to mahesh.malipeddi@gmail.com
mahi_malipeddi@yahoo.co.in

don said...

heyyyyy
this very very useful plz keep posting this as soon as possible my exam is on sep-17(monday) .
plz post quants threade before monday
or mail me to mahesh.malipeddi@gmail.com
mahi_malipeddi@yahoo.co.in

swathi said...

hey my exm is on oct9 plzz post questions verbal n quants my id swathireddy679@gmail.com

praveena said...

my exam is on oct3
can u update 1 and 2 list